SEO optimizacija

SEO optimizacija – unapredite vaše poslovanje!

SEO optimizacija (Search Engine Optimization) ili optimizacija sajta za pretraživače je način unapređenja i promocije vašeg sajta, tako da se poveća broj posetilaca vašeg sajta. Sastoji se od mnogo aspekata, počev od reči koje koristite na sajtu do linkova koje vode ka vašem sajtu.

SEO optimizacija je način postavljanja vašeg sajta tako da ga pretraživači razumeju na pravi način. Uspeh jednog sajta možemo meriti po broju posetilaca koji ga posete preko pretraživača za određene ključne reči.

Da bi sajt bio posećeniji potrebna mu je SEO optimizacija za Google i druge pretraživače, tačnije da se sajt nađe na prvoj strani pretraživača.


Cilj SEO optimizacije sajta za pretraživače

Profesionalni web dizajn nije dovoljan da bi vaš sajt bio posećen, neophodno je da kada korisnici unesu određenu ključnu reč u polje za pretragu pronađu baš vaš web sajt među prvima u rezultatima pretrage.

Uloga SEO optimizacije je usmerena upravo ka tome da vaš web sajt privuče što više ciljanih posetilaca sa internet pretraživača.

Ipak SEO optimizacija se ne odnosi samo na pretraživače, krajnji cilj jeste da sajt bude prilagođen ljudima, koji su vaši potencijalni klijenti. Internet korisnici svakodnevno pretražuju web. Veliki broj posetilaca do sajtova dolazi upravo pretraživanjem. Kada ukucamo u pretraživač neku reč ili grupu reči, izlaze nam određeni rezultati. Rezultata ima mnogo.

Šta vaš sajt izdvaja od drugih? Na koji način ćete se pojaviti na prvoj Google stranici?

Bez obzira na to da li vaš sajt obezbeđuje informacije ili nudi proizvode i usluge, većina posetilaca će koristiti pretraživače da bi vas pronašla. Samo će mali broj ljudi koji su čuli za vašu firmu tražiti baš po adresi sajta.

BESPLATNA ANALIZA VAŠEG SAJTA

Ukoliko imate web sajt i želite da se bolje rangira u pretrazi, popunite formular za besplatnu SEO analizu.

Uradićemo detaljnu analizu vašeg sajta, njegovog trenutnog stanja i poslati vam izveštaj sa predlozima za unapređenje i ponudom naših usluga za SEO optimizaciju vašeg sajta.

ZAŠTO JE SEO OPTIMIZACIJA TOLIKO VAŽNA?

Bolje korisničko iskustvo

Kvalitet informacija i korisničko iskustvo na sajtu postaju sve važniji faktor rangiranja.

Jačanje brenda

Ukoliko se nalazite na vrhu liste (što ne znači isključivo prvu poziciju), potencijalnom klijentu odajete utisak ozbiljne kompanije koja vodi računa o svom nastupu na tržištu.

Veća vidljivost i bolja prodaja

Zahvaljujući visokim pozicijama na pretraživačima a šta je nastalo kao rezultat implementiranja i zadovoljavanja mnogobrojnih SEO pravila i preporuka, dolazi do bolje i veće vidljivosti sajta.

Mogućnost targetiranja

Jedna od osnovnih stvari koja se mora definisati prilikom SEO optimizacije sajta jeste ciljna grupa i ključne reči a sve u cilju privlačenja posetilaca koji su zaista zainteresovani za sadržaj koji nudite.

Veća posećenost sajta

Sajtovi koji se nalaze u vrhu pretrage na pretraživačima imaće mnogo veći broj poseta. Bolja pozicija u pretrazi veća šansa za vaš biznis.

PROCES OPTIMIZACIJE I METODOLOGIJA

Konsultacije

Konsultacije sa našim timom stručnjaka koji će napraviti detaljnu procenu trenutnog stanja vašeg web sajta i odrediti dugoročnu strategiju za optimizaciju i promociju.

Istraživanje ključnih reči

Detaljno istraživanje ključnih reči za koje bi vaš web sajt trebalo da se rangira u SERP

Istraživanje konkurencije

Istraživanje konkurenata, analitika uz poseban osvrt na planiranje i pokretanje kampanje za promociju.

On-page optimizacija

Podrazumeva sređivanje i implementaciju mikroformata Schema.org, validaciju kôda, sređivanje naslova, meta elemenata, optimizaciju performans i učitavanja stranica

Marketing sadržaj

Pisanje i dodavanje kvalitetnog i relevantnog sadržaja u okviru vašeg web sajta, pokretanje bloga i određivanje kategorija i potkategija u zavisnosti od ciljne grupe krajnjih korisnika

Off-page optimizacija

Određivanje off-page strategije, promocija, otvaranje i vođenje naloga kompanije na društvenim mrežama, pokretanje kampanje za izgradnju povratnih linkova na blogovima u sličnoj branši (eng. niche)i sa sličnom tematikom

PREDNOSTI OPTIMIZACIJE SAJTA ZA GOOGLE

Prema istraživanju koje je sprovedeno krajem 2016. godine izdvojila su se 4 velika pretraživača: Google 90,37%, Bing 4%, Yahoo 2,95% i Baidu 0,56%.

Kako najveći broj korisnika interneta pri pretrazi koristi Google pretraživač, dobra praksa nalaže da se prilikom optimizacije sajta primenjuju pravila koje predlaže upravo ova kompanija.

SEO KONSULTACIJE

Sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti možemo vam pružiti napredne konsultantske SEO usluge za većinu industrijskih niša. Prava faza se odnosi na analizu grešaka i sagledavanje nedostataka vašeg sajta (tehnički SEO) i vaših sadržaja.

Druga faza se odnosi na analizu vaših pozicija na SERP-u (SERP – search engine result page) ili drugim rečima na rezultatima pretrage. Ako su vam se pozicije pogoršale, tj. ako ste „pali na pretraživačima“ ili ne rastete na organskim posetama sa Gugla onda je vreme za sastanak sa našim stručnjacima.

TRANSPARENTNOST, PRAĆENJE SEO KAMPANJE I IZVEŠTAVANJE

Pratimo Vaš napredak i redovno Vas izveštavamo o našim SEO aktivnostima i o vašim pozicijama uz maksimalnu transparentnost i uvid u naš posao.

SEO ANALIZA KONKURENCIJE

Vaši konkurenti na internetu su svi sajtovi koji se pozicioniraju na prvoj i drugoj strani za ključne reči koje su značajne za vas i za vaš biznis.

Kako bi se vaš web sajt što bolje rangirao u Guglovoj pretrazi, neophodno je da prethodno dobro upoznate konkurenciju.

S tim ciljem na umu, vršimo detaljno istraživanje konkurentskih sajtova i na osnovu dobijenih podataka kreiramo pobedonosnu strategiju za vaš biznis.

SEO ANALIZA KLJUČNIH REČI

SEO analiza počinje procenom kvaliteta vaših ključnih reči. Izbor ključnih reči je najvažniji korak i zbog toga je potrebno posvetiti dovoljno vremena kako bi se ovaj korak odradio što kvalitetnije.

Razmišljajte sa pozicije vaših potencijalnih posetilaca :šta biste vi na njihovom mestu upisali u pretraživaču kada biste tražili temu, uslugu ili proizvod sa vašeg sajta?

ZAŠTO SE REZULTATI OPTIMIZACIJE NE VIDE ODMAH?

SEO optimizacija – Proces u svakom slučaju traje nekoliko meseci radi pravila i principa po kojima rade pretraživači.

Novi domen – potrebno je neko vreme da Google pronađe novoregistrovanu web adresu.

Proces optimizacije treba izvršiti pravilno, a ne pomoću tzv. ‘Black Hat’ metode kojom se pokušavaju ‘prevariti’ pretraživači – ovo može rezultovati suspendovanjem stranice.

Zatražite ponudu kako bismo saznali što možemo učiniti za vas. Mi kreiramo Vaš uspeh!

Copyright 2018 WEB ZA SVE | All Rights Reserved